Go Back

Vegetariska enchiladas

Min favoritmiddag! Vegetariska enchiladas gjorda på sojafärs är lättlagat och jättegott!
Portioner 4 port
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser

Enchiladas

  • 8 st vetetortillas
  • 300 g sojafärs
  • 1 frp svarta bönor
  • 1 frp majs
  • 3 dl riven ost t ex gouda, hushållsost, cheddar
  • 3 dl av vår tacosås/chunky salsa Kolla gärna in vårt recept på chunky salsa!
  • 3 dl passerade tomater Blandas med tacosås/chunky salsa

Egen tacokrydda

  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 msk oregano
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk chilipulver alt chiliflakes
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluftsgrill.
  • Blanda kryddblandningen.
  • Stek sojafärsen och när den är varm/ljummen så häller du i kryddblandningen. Blanda allt noga så att kryddorna kommer överallt.
  • Skölj bönorna och majsen, blanda ner de i färsen. Stäng av spisen och låt det stå på eftervärme.
  • Ta fram en stor ugnsform (helst fyrkantig).
  • Ta fram dina tacobröd och fyll de med mycket färs i mitten (inte ända ut i kanterna), tänk på att du ska rulla ihop de sedan. Efter det blander du tacosås/chunky salsa och häller hälften ovanpå färsen. Sedan lägger du på ca 1/2-1 näve ost och rullar ihop tacobrödet.
  • Lägg rullarna, varefter du gör dem, med skarven neråt och tätt ihop i ugnsformen.
  • När formen är full eller dina ingredienser slut, häll på tacossås och bre ut det så att det blir ett tunt lager över alla rullar. Lägg på mycket ost.
  • In i ugnen tills osten har smält och blivit lite gyllenbrun och servera.

Anteckning

Servera med guacamole, gräddfil, chunky salsa och nachochips!
Författare: Lova
Måltid: Lunch & middag
Keyword: chili, sojafärs, vegetariskt