Go Back

Lyxigt god pastasallad med ädelost och parmaskinka

Härligt krämig sallad som fungerar såväl till lunch som middag
Portioner 4 pers
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

1-2-3-lag till picklade päron

  • 1 msk ättikssprit 12%
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Ingredienser

  • 1 st Päron Conference
  • 250 g Pasta Smal modell, t ex Gemelli
  • 4 msk Pesto
  • 200 g Krämig ädelost T ex Aura
  • 100 g Parmaskinka
  • 120 g Mixsallad t ex Ruccola, bladsallad, spenat mm
  • 1 msk Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Instruktioner

Förberedelser

  • Koka pastan ”al dente” i saltat vatten. Häll av vattnet och låt pastan kallna.
  • Gör en 1-2-3-lag genom att lösa upp socker med ättika och vatten.
  • Skölj päronet och skiva tunt med mandolin eller en potatisskalare. Lägg i lagen så päronen täcks. Låt vila minst 60 min.

Tillagning och servering

  • Skölj salladsmixen och lägg i bunke. Salta och peppra lätt och vänd runt tillsammans med lite olivolja.
  • Skär eller smula ner ädelosten i mindre bitar och lägg i salladen. Rör runt och låt stå och dra medan du gör klart resten.
  • Blanda ner peston i pastan och rör runt så att det fördelas jämt.
  • Lägg en bas av pasta i botten av en tallrik. Fördela parmaskinka och päron tillsammans med sallad.
  • Avsluta med päron och grovt hackade walnötter. Bara att servera.
Måltid: Lunch & middag
Keyword: ädelost, parmaskinka, päron, pastasallad, sallad, walnötter