Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan att ånga av, det ska serveras ljummet.
Tärna den råa laxen i kuber, ca 0,5x0,5 cm.
Skiva salladslök och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Vänd ner laxkuberna.
Finstrimla kål. Lägg i en skål och tillsätt vatten, honung, salt och saft från en halv lime. Krama kålen mjuk och smaka av med ev mer lime, beroende på hur syrligt du vill ha. Ställ åt sidan.
Blanda böngroddar med lite sesamolja och sesamfrön i en skål.
Skär mangon i små kuber och skiva avokados tunt.
Rör ihop chilimajon och smaka av tills den är lagom het i din smak, salta ev lite beroende på behov. Justera också mängden vatten tills den är lagom rinnig att kunna ringla över den färdiga rätten.
Lägg riset i fyra skålar och fördela kålsallad, böngroddar, mango, avokado och edamamebönor längs kanterna. OBS! Glöm inte den fantastiska asiatiska gurksalladen, den är pricken över i!
Toppa skålarna med marinerad lax och ringla över chilimajo.
Servera och njut!