Go Back

Tiramisu i glas

Klassisk italiensk dessert med smak av kaffe
Portioner 4 port

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk Amaretto (mandellikör)
  • 1 msk Baileys (gräddlikör)
  • 8 st Savoiardikex
  • 1 dl starkt kaffe kallt eller ljummet
  • 1 tsk kakao till servering

Instruktioner

  • Brygg starkt kaffe och häll upp en deciliter i en vid skål så att det svalnar snabbt och kexen blir lätta att doppa.
  • Knäck äggen och separera äggvitor och äggulor i varsin skål.
  • I skålen med äggvita tillsätter du sockret och vispar till en fast, blank marängsmet.
  • I skålen med äggulor tillsätter du mascarpone och likörsorterna och vispar till en jämn smet.
  • Vänd försiktigt ihop de två äggsmeterna med en slickepott.
  • Ta fram fyra portionsglas. Lägg ett lager äggsmet i botten av varje glas.
  • Bryt Savoiardikexen på mitten och doppa dem snabbt i kaffet. OBS! Kexen ska inte bli genomblötta, bara doppas någon sekund i kaffet, annars blir tiramisun vattnig.
  • Varva kexhalvor och smet i 2-3 lager per glas, avsluta med äggsmet överst.
  • Täck glasen med plastfolie och ställ i kylen i minst 4 timmar, men helst över natten innan servering.
  • Vid servering; pudra över kakao med en sil.
Måltid: Efterrätter