Go Back

Vår hemmagjorda BBQ-hot sauce

En rökig, lite syrlig och het BBQ-sauce som passar till det mesta
Portioner 8 pers
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör ekologiskt
  • 1 st liten gul lök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 2 dl ketchup
  • 1 msk senapspulver t ex Coleman's
  • 1 msk salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 st jalapeno med frö
  • 1 tsk worshestershiresås
  • 2 tsk rökarom

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull. Hacka lök, vitlök och jalapeno grovt och lägg allt tillsammans med resten av ingredienserna.
  • Låt allt sjuda på mellanvärme i ca 20 minuter. Mixa med stavmixer och låt svalna.
  • Sterilisera en glasburk/flaska i kokande vatten under 5 min. Låt allt svalna och häll över såsen i behållaren. Förvara i kyl och den håller i flera veckor.

Anteckning

Personligen föredrar vi en syrligare variant än de köpta som ofta är väldigt söta. Gillar du dem mer så rekommenderar jag dig att öka andelen farinsocker. Rökigheten är också en vattendelare men är även den enkel att justera genom mängden rökarom.
Författare: Peder
Måltid: Tillbehör
Kök: Amerikanskt
Keyword: BBQ, sås