Go Back

Grönkålssallad med BBQ-kyckling

Lyxig sallad med sting till lunch eller middag
Portioner 4 pers
Tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 2 st kycklingfileer Svensk, helst EKO
  • 200 g Broccolini (grillbroccoli)
  • 400 g Grönkål
  • 1 dl Majonäs
  • 1 dl Creme fraiche
  • 200 g Ädelost t ex Saint Agur
  • 1 st Rödlök Mandolinad
  • 10 st Körsbärstomater
  • 1 st Morot
  • 4 st Stjälkar stjälkselleri
  • 2 dl BBQ-sås (Hickory) t ex Santa Maria smokey hickory
  • Några droppar het chilisås Valfri styrka
  • Salt och nymald svartpeppar

Instruktioner

  • Starta ugnen på 175 grader på grillläge. Lägg broccolinis i en ugnsäker form och ringa dem med olivolja och krydda dem med salt och nymald svartpeppar. Ställ in i ugnen tills de fått vacker färg. Tar ca 15 min.
  • Rensa kycklingfileerna och krydda dem med salt och peppar. Stek eller grilla dem till de når 70 grader. Låt dem vila medan du tillreder resten.
  • Ta bort ytterkanten på ädelosten och blanda den med majonäs och creme fraiche med hjälp av en gaffel i en större bunke. Skölj grönkålen och riv bladen från stammen. Knåda bladen någon mjukare med handen och riv dem i lagom stora portionsbitar som du lägger ner i bunken med dressingen. Salta och peppra lite med nymald svartpeppar.
  • Mandolina rödlök och halvera körsbärstomaterna. Strimla morot på längden och vänd runt allt tillsammans i bunken med dressing och grönkål.
  • Lägg upp salladen i tallrikar. Skvätt några droppar chilisås på valda delar. Fördela broccolini över tallrikarna och garnera med strimlad stjälkselleri.
  • Skiva kycklingen i mindre delar. Vänd dem i BBQ-sås och toppa salladstallrikarna med dem. Servera direkt.
Författare: Peder
Måltid: Lunch & middag
Kök: Amerikanskt
Keyword: ädelost, BBQ, chili, grönkål, kyckling