Starta ugnen på 175 grader på grillläge. Lägg broccolinis i en ugnsäker form och ringa dem med olivolja och krydda dem med salt och nymald svartpeppar. Ställ in i ugnen tills de fått vacker färg. Tar ca 15 min.
Rensa kycklingfileerna och krydda dem med salt och peppar. Stek eller grilla dem till de når 70 grader. Låt dem vila medan du tillreder resten.
Ta bort ytterkanten på ädelosten och blanda den med majonäs och creme fraiche med hjälp av en gaffel i en större bunke. Skölj grönkålen och riv bladen från stammen. Knåda bladen någon mjukare med handen och riv dem i lagom stora portionsbitar som du lägger ner i bunken med dressingen. Salta och peppra lite med nymald svartpeppar.
Mandolina rödlök och halvera körsbärstomaterna. Strimla morot på längden och vänd runt allt tillsammans i bunken med dressing och grönkål.
Lägg upp salladen i tallrikar. Skvätt några droppar chilisås på valda delar. Fördela broccolini över tallrikarna och garnera med strimlad stjälkselleri.
Skiva kycklingen i mindre delar. Vänd dem i BBQ-sås och toppa salladstallrikarna med dem. Servera direkt.