Go Back

Glutenfria och laktosfria bovetepannkakor

Pannkakorna blir tunna och ganska frasiga och håller ihop bra utan att gå sönder det minsta vare sig vid stekning eller om man sedan vill rulla dem – perfekt!
Portioner 2 pers
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 1 dl ekologiskt bovetemjöl
  • 1/2 dl ekologiskt mandelmjöl
  • 1/2 krm äkta vaniljpulver
  • 1/2 msk fiberhusk psylliumfröskal
  • 3 st ekologiska ägg
  • 3,75 dl mandelmjölk alt annan valfri mjölksort
  • 1/2 krm salt
  • 2 msk laktosfritt smör till stekning eller annat alternativ som t ex ekologisk kokosolja

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Tillsätt 1-2 dl mjölk och vispa slätt. Vispa sedan ner äggen och resterande mjölk.
  • Låt svälla i ca 15 minuter och vispa upp smeten en gång till.
  • Hetta upp en stekpanna, tillsätt stekfett och stek pannkakorna frasiga och gyllene.

Anteckning

Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott!
Måltid: Lunch & middag
Keyword: bovete, glutenfritt, pannkakor