Go Back

Biffsallad med sparris, parmesan- och tryffelmajonnäs

Härlig bjudrätt som känns lyxig och samtidigt möjliggör lite mindre kött per person
Portioner 4 pers
Tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 400 gram svensk, ekologisk entrecote
  • 250 gram grön sparris
  • 1 st silverlök
  • 65 gram ruccola motsvarar en liten påse
  • 10 st körsbärstomater delade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 dl parmesan riven
  • 1 st riven tryffel (alt några droppar tryffelolja)
  • 2 msk olivolja virgin
  • 1 msk balsamvinäger vit
  • 1 krm salt smaka av
  • 1 krm svartpeppar nymalen

Instruktioner

  • Dela tomaterna på mitten och lägg i en bunke tillsammans med rucolan. Mandolina silverlöken tunt och häll över olivolja, vinäger och krydda med salt och peppar. Blanda runt ordentligt och låt dra medan du gör resten.
  • Rör ihop majonnäs, creme fraiche och riven parmesan. Dra några rejäla varv med svartpepparkvarnen och ha i riven tryffel. Använder du tryffeloja så börja lite och smaka av då det lätt blir för mycket.
  • Ta bort ändarna på sparrisen. Blanchera (koka upp) sparrisen kort i lättsaltat vatten tills de är mjuka men ändå ger lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och dela dem i ca 2 cm stora bitar och blanda ner dem med resten av salladen.
  • Salta och peppra köttet och grilla det hastigt på varje sida. Det går bra att steka det i stekpanna också. Viktigt att du låter köttet vila minst några minuter innan du skär upp det i smala strimlor (tänk på att skära tvärs over fibrerna så det inte blir segt)
  • Lägg upp sallad på en tallrik. Placera några köttbitar på salladen och klicka ut parmesan- och tryffelmajonnäsen över rätten. Färdigt att servera.
Författare: Peder
Måltid: Lunch & middag
Keyword: entrecote, majonnäs, parmesan, sparris, tryffel