Rensa kycklingfileérna och dela dem på längden (ca 2 cm tjocka)
Blanda ingredienserna för marinaden, lägg ner kycklingen och blanda runt ordenligt
Täck med aluminiumfolie och ställ i kylen för att dra till sig. Minst 4 timmar.
Tillagning
Sätt ugnen på varmluftsgrill 250 grader. Lägg kycklingen på galler med plåt och folie under - eller trä dem på träspett.
Finhacka scharlotten, vitök, chili och jordnötter. Stek scharlottenlöken mjuk i olja på låg värme tillsammans med röd currypasta och de torra kryddorna. Vitlöken får ej brännas.
Tillaga riset enligt instruktion medans du ställer kycklingen i ugnen.
Häll i kokosmjölken. Låt koka upp och tillsätt sedan fiskolja, vitlök, jordnötter och råsocker. Låt sedan sjuda i ca 20 minuter eller tills konsistensen är som du vill ha den. Smaka av med salt och limejuice. Vänd på kycklingen efter halva tiden.
Ta ut kycklingen när den har fått fin färg och är genomstekt. Tar ca 15 minuter (de ska inte bli torra!)
Lägg upp ris, kycklingspett och häll över jordnötssås. Toppa med finstrimlad chili och färsk koriander.