Go Back

Torsk i ugn med ost- och baconsås

Här är rätten som fick barnen att acceptera ugnsbakad torsk! Såsen liknar ju carbonara, som de flesta barn gillar - så det är riktig comfort food för hela familjen :)
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 50 minuter

Ingredienser

  • 4 st torskfiléer MSC-märkt
  • 1-2 tsk vitpeppar finmalen
  • 0,5-1 tsk salt
  • 2-3 st schalottenlök
  • 1 frp bacon ekologisk
  • 2 dl vispgrädde ekologisk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl västerbottenost riven
  • 0,5 dl parmesanost finriven
  • 1 dl gräslök eller salladslök hackad

Instruktioner

  • Torka av torskfiléerna med lite hushållspapper. Lägg dem i en ugnsform och krydda med vitpeppar och salt.
  • Hacka schalottenlök och bacon och förstek i en stekpanna.
  • Blanda grädde, crème fraiche, dijon och riven ost i en bunke.
  • Blanda ner det stekta lök- och baconhacket i såsen och häll såsen över fisken.
  • Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, tills fisken är klar och gratängen fått färg.
  • Strö hackad gräslök/salladslök över rätten och servera med t ex kokt potatis och lättkokta haricot verts.
Måltid: Lunch & middag
Keyword: bacon, fisk, torsk