Go Back

Asiatisk gurksallad

Det ultimata tillbehöret till rätter som exempelvis bibimbap och poké bowl - den asiatiska motsvarigheten till vår pressgurka, men med extra hetta. Ett måste!!
Portioner 4 port
Tillagningstid 10 minuter
Vilotid 30 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 1/2 st gurka
  • 1/2 st färsk röd chili alternativt 1 krm chiliflakes
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  • Skiva gurkan lövtunt med en mandolin, eller om du saknar en sådan - osthyvel.
  • Rör ihop risvinäger, socker, salt och sesamolja. Finhacka den röda chilin (eller använd chiliflakes om du inte har färsk chili hemma) och rör ner i dressingen.
  • Blanda gurkan med dressingen. Låt vila en halvtimme (eller längre) innan servering, så hinner smakerna utvecklas ordentligt.
Författare: Marie
Måltid: Tillbehör
Keyword: chili, gurka, picklad gurka, veganskt, vegetariskt