Go Back

Yoghurtpannacotta med hallongelé

En favoritdessert! Med hälften grädde och hälften yoghurt får du en fräsch pannacotta, som tillsammans med hallongelén blir en riktigt lyxig efterrätt!
Portioner 4 port
Tillagningstid 15 minuter
5 t
Total tid 5 t 15 minuter

Ingredienser

Yoghurtpannacotta

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 st gelatinblad
  • 3 msk socker
  • 1/2 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl yoghurt, 10%

Hallongelé

  • 150 g hallon, frysta
  • 1 st gelatinblad
  • 1 msk florsocker

Instruktioner

Yoghurtpannacotta

  • Om du använder vanlig naturell yoghurt (ca 4%), börja med att hälla upp den i ett kaffefilter och låt rinna av i ca 30 minuter.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca fem minuter.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull, rör om tills sockret löst sig. Rör ner vaniljpulver och urkramade gelatinblad, och låt sedan blandningen svalna ca en kvart.
  • Rör ner yoghurten i gräddblandningen och vispa tills smeten är klumpfri.
  • Fördela smeten i fyra portionsglas och täck med plastfilm (för att undvika hinnbildning på ytan).
  • Låt vila i kyl 2-3 timmar innan du häller på hallongelén.

Hallongelé

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca fem minuter.
  • Koka upp hallon och florsocker, och pressa sedan hallonen genom en finmaskig sil över en skål.
  • Vispa ner det urkramade gelatinbladet i hallonsåsen.
  • När hallonsåsen svalnat till rumstemperatur, fördela den i portionsglasen med pannacotta. Ställ in i kyl igen i 1-2 timmar innan servering.

Anteckning

Pannacottan kan förstås varieras med andra toppings än just hallongelé. T ex passionsfrukt, mangopuré eller färska bär när det är säsong.
Eller varför inte toppa med en kompott på äpple eller rabarber, och ett knäckflarn? 
Författare: Marie
Måltid: Efterrätter
Keyword: grädde, yoghurt