Ev förberedelse: Om du valt att göra guacamole och eller egen majonäs så följer du de recepten nu (se länkar ovan). Annars hoppar du direkt till nästa steg.
Lös saltet i vatten för rimlagen. Lägg i ryggfileerna och låt ligga i minst 30 minuter
Medan fisken rimmar förbereder du paneringen. Ta fram tre skålar/bunkar. I en blandar du vetemjöl och kryddor. Blanda runt så det blir jämt. I en ny bunke knäcker du äggen och vispar upp dem med en gaffel. I den sista bunken häller du upp panko.
Blanda ihop ingredienserna och kryddorna för chilimajonäsen. Smaka av med salt. Anpassa de hetare kryddorna efter tycke och smak.
Skär mangon i tärningar. Skiva salladslök, finhacka färsk chili och koriander. (Saknar du färsk chili kan du ersätta med sambal oelek.)
Blanda mango, salladslök, chili i en skål, pressa över limesaft och smaka upp med salt.
Ni kan du göra klart resten som att skölja grönsakerna och strimla lök och chili. Lägg upp i portionsskålar.
Ta upp ryggfileerna ur rimlagen. Dela varje filé i två, tvärs på längden och torka dem torra med hushållspapper. Nu vänder du dem i första bunken med mjöl och kryddor, sedan i ägg och sist i panko.
Hetta upp oljan i en kastrull. Se till att ha ett lock nära till hands för säkerhets skull. När oljan uppnår 180 grader lägger du i två panerade ryggfileer åt gången. När de är vackert bruna och härligt krispiga tar du upp dem med en tång eller slev. Lägg dem att vila på lite hushållspapper.
Servera i tortillabröd med tillbehör och pressa över med lite lime (valfritt förstås)