Go Back

Punschglass

Världens mest lättgjorda glass som inte kräver glassmaskin eller uppkok av glassmet. Bara vispa ihop ingredienserna och släng i frysen så har du en krämig punschglass!
Portioner 4 port
Tillagningstid 10 minuter
5 timmar
Total tid 5 timmar 10 minuter

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl punsch t ex Carlshamns flaggpunsch
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor. Spar äggvitorna separat och använd till exempel till maränger :)
  • Vispa äggulorna med sockret tills du har en tjock, fluffig kräm som när nästan vit.
  • Rör ner punsch i äggsmeten.
  • Vispa grädden tills den formar toppar i en separat skål.
  • Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden med en slickepott.
  • Häll glassmeten i en låda med lock och ställ i frysen i minst fem timmar. Rör om ca två gånger under infrysningstiden för bästa resultat.
Måltid: Efterrätter
Keyword: glass, punsch