Tina spenat om du använder fryst, och krama ur merparten av vätskan. Alternativt grovhacka färsk bladspenat. Skiva salladslöken.
Fräs lök och spenat i lite smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme. Krydda med salt och peppar samt pressa i en vitlöksklyfta.
Tillsätt färskost, crème fraiche och smula ner fetaost i pannan. Rör samman allting och stäng av spisen.
Rör sist ner ägg (eller äggvitor, se tips nedan) och dill (kan uteslutas om någon i familjen inte gillar dill).
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Ta fram en ugnsform (ca 25x35 cm) och öppna filodegsförpackningen.
Pensla ugnsformen med lite av smöret. Pensla sedan ett av filodegsarken med smör och lägg i botten av formen.
Fortsätt pensla smör på fler ark med filodeg som du lägger på varandra i formen, totalt sex stycken.
Bred ut spenatfyllningen över arken i ugnsformen.
Pensla och lägg på ytterligare sex st ark med filodeg. Vik ner kanterna om de sticker upp (beroende på formens storlek) och pensla alla fria ytor med det sista smöret.
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 35 minuter.