Börja med att sätta på ugnen på 180 grader i grilläget.
Rensa kycklingen, krydda de hela filéerna med kryddblandningen och skölj salladen noga i riktigt kallt vatten. Har du en salladsslunga, använd den. Gör stor skillnad.
Blanda alla ingredienser för ceasardressing i en stor bunke (ska rymma att blanda salladen i senare). Mixa allt till en slät dressing med hjälp av stavmixer. Har du inte en så ser du till att mosa/finfördela ansjovisfiléerna riktigt ordentligt med kniv och gaffel.
Stek kycklingen i het grillpanna tills de har en fin yta på båda sidorna. Placera i ugnssäker form. Ta ytterligare en ugnssäker form för att fördela ut baconen i. Ställ båda formarna i ugnen.
Stek brödskivorna vackert gyllenbruna i smör. Skär upp dem i små tärningar och låt vila på papper.
Ta ut kycklingen när den når en innertemperatur om 70 grader. Låt vila och eftergå i några minuter. Ta ut baconen när de börjar bli krispiga.
Riv romansalladen i mellanstora ark och lägg dem i bunken tillsammans med dressingen. Skiva rödlöken tunt och lägg i tomaterna. Blanda runt så att all dressing fördelas ordentligt.
Lägg en bädd av salladen i botten av tallrikarna. Skiva upp kycklingen och lägg ovanpå. Dela baconen i mindre delar och strö över tillsammans med krutonger. Hyvla parmesan över allt och toppa med lite salt och nymalen svartpeppar. Bara att servera!