Börja med att putsa och skära köttet i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Förbered smaksättningen genom att mortla kumminfrön och finriva skalet från en citron.
Lägg kumminfrön och citronzesten i en liten skål. Mät upp och lägg till övriga torra kryddor och pressa i vitlöksklyftorna i kryddblandningen.
Hacka den gula löken.
Sätt en stor gryta/kastrull (minst 3 liter) på medelhög värme på spisen, och en stekpanna på hög värme bredvid.
Tillsätt olja eller smör i både grytan och stekpannan när de värmts upp. Lägg i den hackade löken i kastrullen, och en omgång köttbitar i stekpannan. OBS! Ta inte för mycket kött på en gång, då riskerar du att pannan kyls ner och köttet släpper mycket vätska istället för att få bra stekyta.
Låt löken sautera på medelvärme medan du steker klart köttet i omgångar. Vartefter köttet blir klart lägger du över bitarna i kastrullen med lök.
Behöver du skölja ur stekpannan mellan stekomgångarna - tillsätt lite vatten och koka loss köttrester på spisen. Häll över stekskyn i grytan med lök så att du inte går miste omen massa extra smak!
När allt kött är stekt, tillsätt lite vatten i stekpannan och vispa ur eventuella rester över i grytan (se ovan).
Smula ner buljongtärningarna, häll i din smaksättning och tillsätt vattnet.
Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen så att det småsjuder. Låt nu sjuda i minst 1,5 timmar, tillsätt eventuellt lite mer vatten om det kokar bort för mycket.