Go Back

Kebabtallrik med grillad kyckling

Servera med curryris, grönsaker och massa goda såser
Portioner 4
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 45 minuter
2 t
Total tid 3 t

Ingredienser

  • 3 st kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st gul lök
  • 2 st tomater
  • 10 st fefferoni
  • 1 st majrova
  • 1 knippe bladpersilja

Instruktioner

  • Blanda kryddorna tillsammans med oljan i en bunke
  • Rensa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i bunken med kryddorna, blanda och låt stå och dra. Helst två timmar eller mer.
  • Starta med curryriset ca 45 min innan ni ska äta. Följ receptet ovan.
  • Medan riset går klart, kör kycklingen på grillen, i grillpanna eller kort i ugnen (ca 10-15 min) runt 200 grader. Har din ugn grillfunktion så använd det. Då det är mindre bitar så går det snabbt så se till att de inte blir torra!
  • Medan du väntar på att kycklingen ska gå klart är det bara att skiva upp grönsakerna
Författare: Peder
Måltid: Lunch & middag
Keyword: aioli, curryris, kebabsås, kyckling