Den här varianten av en kebabtallrik har blivit något av en familjefavorit. Förutom att det är jäkligt gott så har det fungerat bra med barnen för att vänja dem med lite ”nya” smaker och såser. Båda barnen har ogillat att blanda tillbehör på tallriken utan velat äta dem för sig. Sedan vi introducerade dem till den här varianten så är nu det bästa att ”ta lite av allt” på gaffeln. Grönsaker, curryris, kebabsås – och aioli och går ner så det står härliga till.
Följ receptet nedan på kycklingen och glöm för all del inte bort tillbehören ovan – de är de som gör rätten komplett. För aioli, följ grundreceptet för majonnäs och tillsätt bara lite olivolja, riven vitlök och creme fraiche)
Vilka tillbehör lägger du till för den ”perfekta” kebabtallriken?
Kebabtallrik med grillad kyckling
Ingredienser
- 3 st kycklingfiléer
- 1 msk rapsolja
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 krm salt
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 msk oregano
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st gul lök
- 2 st tomater
- 10 st fefferoni
- 1 st majrova
- 1 knippe bladpersilja
Instruktioner
- Blanda kryddorna tillsammans med oljan i en bunke
- Rensa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i bunken med kryddorna, blanda och låt stå och dra. Helst två timmar eller mer.
- Starta med curryriset ca 45 min innan ni ska äta. Följ receptet ovan.
- Medan riset går klart, kör kycklingen på grillen, i grillpanna eller kort i ugnen (ca 10-15 min) runt 200 grader. Har din ugn grillfunktion så använd det. Då det är mindre bitar så går det snabbt så se till att de inte blir torra!
- Medan du väntar på att kycklingen ska gå klart är det bara att skiva upp grönsakerna