Go Back

Ceasarsallad med kyckling och parmesan

Matig sallad för både vardag och helg
Portioner 4 pers
Tillagningstid 1 t

Ingredienser

  • 3 st ekologiska kycklingfiléer
  • 1-2 st huvud romansallad
  • 1 dl parmesan hyvlad
  • 1 förp ekologisk bacon
  • 1/2 st rödlök tunt skivad
  • 16 st körsbärstomater delade
  • 2 st brödskivor levain eller annat vitt bröd
  • 3 msk smör till stekning

Kryddblandning

  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm vitpeppar finmalen
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk salt

Ceasardressing

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl parmesanost finriven
  • 4-5 st ansjovisfiléer (ca 40 gram)
  • 1 msk ansjovisvatten
  • 1/2 tsk svartpeppar grovmalen
  • 3 st vitlöksklyftor finrivna
  • 3-5 msk vatten eller tills du är nöjd med konsistensen

Instruktioner

  • Börja med att sätta på ugnen på 180 grader i grilläget.
  • Rensa kycklingen, krydda de hela filéerna med kryddblandningen och skölj salladen noga i riktigt kallt vatten. Har du en salladsslunga, använd den. Gör stor skillnad.
  • Blanda alla ingredienser för ceasardressing i en stor bunke (ska rymma att blanda salladen i senare). Mixa allt till en slät dressing med hjälp av stavmixer. Har du inte en så ser du till att mosa/finfördela ansjovisfiléerna riktigt ordentligt med kniv och gaffel.
  • Stek kycklingen i het grillpanna tills de har en fin yta på båda sidorna. Placera i ugnssäker form. Ta ytterligare en ugnssäker form för att fördela ut baconen i. Ställ båda formarna i ugnen.
  • Stek brödskivorna vackert gyllenbruna i smör. Skär upp dem i små tärningar och låt vila på papper.
  • Ta ut kycklingen när den når en innertemperatur om 70 grader. Låt vila och eftergå i några minuter. Ta ut baconen när de börjar bli krispiga.
  • Riv romansalladen i mellanstora ark och lägg dem i bunken tillsammans med dressingen. Skiva rödlöken tunt och lägg i tomaterna. Blanda runt så att all dressing fördelas ordentligt.
  • Lägg en bädd av salladen i botten av tallrikarna. Skiva upp kycklingen och lägg ovanpå. Dela baconen i mindre delar och strö över tillsammans med krutonger. Hyvla parmesan över allt och toppa med lite salt och nymalen svartpeppar. Bara att servera!
Författare: Marie
Måltid: Lunch & middag
Keyword: ceasarsallad, kyckling, parmesan, sallad