Go Back

Picklad rödlök med habanero

Perfekt att alltid ha i kylen. Tillbehör som är både snyggt och gott.,
Portioner 10 portioner

Ingredienser

  • 4 st rödlökar
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 1 st habanero Är du inte van vid habanero, ta max halva mängden

Instruktioner

  • Skala lökarna och mandolina dem tunt
  • Koka upp lagen med socker, vitvinsvinäger, salt och lagerblad
  • Lägg i löken och låt allt koka upp (max 20 sek) och lyft av från plattan
  • Dela habaneron grovt och lägg i den i kastrullen. Låt svalna
  • Lägg upp på burk och förvara i kyl

Anteckning

Habaneron kan uteslutas helt om du vill ha en picklad lök helt utan hetta. Alternativt testa att byta ut den mot vanlig röd chili för en snällare hetta.
Författare: Marie