Picklad rödlök med habanero

318

Det är tur att vi har en hyfsat rymlig kyl, eftersom det finns några saker vi alltid måste ha hemma. Det vi kallar våra ”stapelvaror” som vi använder i princip dagligen. I vår kyl finns alltid glasburkar med hemgjord picklad rödlök med habanero, majonnäs och någon variant av taco- eller kebabsås. Just picklad rödlök – helst denna variant med extra sting från habanero – är den perfekta smakhöjaren. Vi använder den till exempel i tonfiskwraps, i olika sallader eller när vi gör fish tacos.

Det går ju förstås bra att pickla många olika sorters grönsaker. Vanliga exempel är gurka och olika lök- eller kålsorter som t ex fänkål. Just rödlök blir extra vackert, för med sin lilarosa färg tillför den verkligen både fantastisk smak, konsistens och förhöjer också intrycket för ögat. Mycket roligare på en tallrik än ”vanlig” lök.

Är man känslig för hetta går det förstås bra att utesluta habaneron eller ta en mildare chili, som t ex vanlig röd chili. Den blir supergod ändå 🙂

Picklad rödlök med habanero

Perfekt att alltid ha i kylen. Tillbehör som är både snyggt och gott.,
Portioner 10 portioner

Ingredienser

  • 4 st rödlökar
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 1 st habanero Är du inte van vid habanero, ta max halva mängden

Instruktioner

  • Skala lökarna och mandolina dem tunt
  • Koka upp lagen med socker, vitvinsvinäger, salt och lagerblad
  • Lägg i löken och låt allt koka upp (max 20 sek) och lyft av från plattan
  • Dela habaneron grovt och lägg i den i kastrullen. Låt svalna
  • Lägg upp på burk och förvara i kyl

Anteckning

Habaneron kan uteslutas helt om du vill ha en picklad lök helt utan hetta. Alternativt testa att byta ut den mot vanlig röd chili för en snällare hetta.
Författare: Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close