Go Back
+ servings
No ratings yet

Spicy gochujang bolognese med sobanudlar

Servings 4
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 3 timmar
Total tid 3 timmar 20 minuter

Ingredienser

sobanudlar

  • 1 st gul lök normalstor
  • 3 st selleristjälkar
  • 4 st champinjoner

Kryddor

  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 tsk korianderfrön

Övrigt

  • 600 g svensk högrev
  • 4 msk gochujang koreansk chilipasta
  • 390 g krossade tomater 1 tetra
  • 2 msk kalvfond
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • färsk ingefära 1 tumme, riven (ca 25–30 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 st röd chili finhackad
  • 3 st salladslökar skivade, det gröna till topping
  • 200 g sobanudlar
  • Kewpie-majonnäs till servering

Instruktioner

Tillagning

  • Finhacka gul lök, selleri och champinjoner. Detta är din mirepoix – ställ åt sidan. Mät upp svartpeppar, vitpeppar och korianderfrön.
  • Rosta kryddorna i en torr panna på medelhög värme i 1–2 minuter. Låt svalna och mortla till fint pulver.
  • Tärna högreven i ca 1x1 cm bitar.
  • Stek köttet i olja tills det får färg. Tillsätt de rostade kryddorna och fräs i 1 minut.
  • Tillsätt mirepoix (lök, selleri, champinjoner) och fräs tills allt är mjukt och doftande, ca 10 minuter.
  • Tillsätt finhackad vitlök, riven ingefära och chili. Fräs ytterligare 1–2 minuter.
  • Tillsätt gochujang, krossade tomater och kalvfond. Rör om och koka upp. Sänk till låg värme, täck med lock och sjud i 2–3 timmar tills köttet faller isär.
  • Tillsätt sesamolja och smaka av med mer gochujang, lite socker eller fond. Justera konsistens vid behov.
  • Koka sobanudlar enligt anvisningarna. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  • Servera nudlarna med bolognese, toppa med Kewpie-majonnäs, sesamfrön och salladslök.

Anteckning

Den här bolognesen vinner på långkok – gör gärna en dag i förväg för ännu djupare smak. Perfekt att frysa in.
Author: Peder
Måltid: Lunch & middag
Keyword: asiatiskt, chili, gochujang, gryta, högrev, kött, nötkött, nudlar