Pannkakorna blir tunna och ganska frasiga och håller ihop bra utan att gå sönder det minsta vare sig vid stekning eller om man sedan vill rulla dem – perfekt!
Servings 2pers
Tillagningstid 30 minuterminuter
Total tid 30 minuterminuter
Ingredienser
1dlekologiskt bovetemjöl
1/2dlekologiskt mandelmjöl
1/2krmäkta vaniljpulver
1/2mskfiberhuskpsylliumfröskal
3stekologiska ägg
3,75dlmandelmjölkalt annan valfri mjölksort
1/2krmsalt
2msklaktosfritt smör till stekningeller annat alternativ som t ex ekologisk kokosolja
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt 1-2 dl mjölk och vispa slätt. Vispa sedan ner äggen och resterande mjölk.
Låt svälla i ca 15 minuter och vispa upp smeten en gång till.
Hetta upp en stekpanna, tillsätt stekfett och stek pannkakorna frasiga och gyllene.
Anteckning
Servera gärna med t ex färska hallon och jordgubbar eller hemkokt kompott!