Det här är den perfekta förrätten! kombinerar höga smaker, många texturer och ett imponerande utseende - och är dessutom enkelt att göra!
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagningstid 30 minuterminuter
Total tid 40 minuterminuter
Ingredienser
Picklade senapsfrön
2msksenapsfrönta gärna hälften ljusa och hälften bruna
1dlvattentill lagen
1/2dlsocker
1/4dlättiksprit (12%)
Råbiff
300grostas eller oxfiléekologiskt
1/2stsilverlökfinhackad
1/2-1stjalapenofärsk
4mskmajonnäshemgjord!
1mskcitronzest
Tillbehör
3strispapper
smörgåskrasse
parmesanfinriven
1-2dlfrityrolja
Instruktioner
Minst en dag före servering
Lägg senapsfrön i en kastrull och fyll på med vatten. Koka 30 minuter på svag värme, häll av.
Koka upp vatten, socker och ättika till lagen. Det behöver bara koka upp så att sockret löser sig.
Stäng av plattan och tillsätt de avrunna senapsfröna i lagen. Häll upp i en tätt försluten burk och förvara i kyl tills servering.
Råbiff
Frys in köttet ca 2 timmar före servering, så blir det lättare att finhacka.
Finhacka köttet noggrannt. Skala och finhacka även silverlöken.
Kärna ur jalapenon och finhacka även den. OBS! Provsmaka en liten bit av jalapenon för att avgöra hur mycket av den du vill använda i råbiffen. Hettan kan variera stort mellan olika frukter.
Blanda samman köttet, silverlök, jalapeno och finrivet citronskal med majonnäs. Smaka upp med nymalen svartpeppar och salt.
Ska du inte servera direkt så ställ i kyl tills de är dags för uppläggning.
Tillbehör
Klipp rispappren i tre delar, som tre "tårtbitar".
Hetta upp frityrolja till 170-180 grader i en traktörpanna eller kastrull - bara den är bred nog för att rispappret kan släppas ner.
Släpp ner en bit rispapper i taget - är oljan tillräckligt upphettad så puffar rispappret upp på bara någon sekund!
Ta upp rispappret och lägg på ett galler eller hushållspapper.
Fortsätt tills alla rispapper är friterade.
Sila av lagen från senapsfröna.
Finriv parmesan och klipp smörgåskrasse till servering.
Servering
Skeda upp råbiff på rispappret, strö över parmesan och krasse. Toppa med picklade senapsfrön och lite nymalen svartpeppar.
Servera två rispapper per person.
Anteckning
Tips!
Hade du otur med att jalapenon inte hade tillräckligt med hetta? Prova att smaka upp råbiffen med några droppar tabasco eller cayennepeppar!
Picklade senapsfrön håller sig länge i kylen – så gör gärna en större sats när du ändå är igång.
Råbiffen ska göras med hemgjord majonnäs - det går faktiskt inte att jämföra med köpevarianter... Här hittar du grundrecept på majonnäs!