Go Back
No ratings yet

Råbiff med jalapeno på friterat rispapper

Det här är den perfekta förrätten! kombinerar höga smaker, många texturer och ett imponerande utseende - och är dessutom enkelt att göra!
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

Picklade senapsfrön

  • 2 msk senapsfrön ta gärna hälften ljusa och hälften bruna
  • 1 dl vatten till lagen
  • 1/2 dl socker
  • 1/4 dl ättiksprit (12%)

Råbiff

  • 300 g rostas eller oxfilé ekologiskt
  • 1/2 st silverlök finhackad
  • 1/2-1 st jalapeno färsk
  • 4 msk majonnäs hemgjord!
  • 1 msk citron zest

Tillbehör

  • 3 st rispapper
  • smörgåskrasse
  • parmesan finriven
  • 1-2 dl frityrolja

Instruktioner

Minst en dag före servering

  • Lägg senapsfrön i en kastrull och fyll på med vatten. Koka 30 minuter på svag värme, häll av.
  • Koka upp vatten, socker och ättika till lagen. Det behöver bara koka upp så att sockret löser sig.
  • Stäng av plattan och tillsätt de avrunna senapsfröna i lagen. Häll upp i en tätt försluten burk och förvara i kyl tills servering.

Råbiff

  • Frys in köttet ca 2 timmar före servering, så blir det lättare att finhacka.
  • Finhacka köttet noggrannt. Skala och finhacka även silverlöken.
  • Kärna ur jalapenon och finhacka även den. OBS! Provsmaka en liten bit av jalapenon för att avgöra hur mycket av den du vill använda i råbiffen. Hettan kan variera stort mellan olika frukter.
  • Blanda samman köttet, silverlök, jalapeno och finrivet citronskal med majonnäs. Smaka upp med nymalen svartpeppar och salt.
  • Ska du inte servera direkt så ställ i kyl tills de är dags för uppläggning.

Tillbehör

  • Klipp rispappren i tre delar, som tre "tårtbitar".
  • Hetta upp frityrolja till 170-180 grader i en traktörpanna eller kastrull - bara den är bred nog för att rispappret kan släppas ner.
  • Släpp ner en bit rispapper i taget - är oljan tillräckligt upphettad så puffar rispappret upp på bara någon sekund!
  • Ta upp rispappret och lägg på ett galler eller hushållspapper.
  • Fortsätt tills alla rispapper är friterade.
  • Sila av lagen från senapsfröna.
  • Finriv parmesan och klipp smörgåskrasse till servering.

Servering

  • Skeda upp råbiff på rispappret, strö över parmesan och krasse. Toppa med picklade senapsfrön och lite nymalen svartpeppar.
  • Servera två rispapper per person.

Anteckning

Tips!
  • Hade du otur med att jalapenon inte hade tillräckligt med hetta? Prova att smaka upp råbiffen med några droppar tabasco eller cayennepeppar!
  • Picklade senapsfrön håller sig länge i kylen – så gör gärna en större sats när du ändå är igång.
  • Råbiffen ska göras med hemgjord majonnäs - det går faktiskt inte att jämföra med köpevarianter... Här hittar du grundrecept på majonnäs!
Måltid: Smårätter
Keyword: fest, förrätt, friterat, glutenfri, glutenfritt, jalapeno, kött, laktosfri, parmesan, råbiff