Vi hade ju redan i vårt tycke den bästa pizzadegen med vår kalljästa variant, men den här är faktiskt nästan lika bra! Den är om möjligt ännu enklare att göra, och är färdig för gräddning efter bara en dryg timme! Visst - den kalljästa vinner något i smak tack vare den längre jästiden, men om man (som ofta) vill vara mer spontan så är denna en fantastisk ersättare. Enklare blir det inte!
Servings 4pizzor
Tillagningstid 5 minuterminuter
Jäsning 1 timmet
Total tid 1 timmet5 minuterminuter
Ingredienser
12gfärsk jäst
400gfingervarmt vatten
25golivolja
600gvetemjöl special
12gsalt
8gströsocker
Instruktioner
Mät upp vattnet och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Du ska inte knåda degen, bara röra ihop ingredienserna.
Täck över degen med en bakduk och låt vila i 45 minuter. Bakar du dina pizzor i vanlig ugn så stoppa in en baksten om du har en sådan, och sätt ugnen på 275 grader. (Vi gräddar oftast våra i vår Ooni - vedeldad ugn).
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Forma varje degbit till en boll genom att vända kanterna in mot mitten tills ytan blir spänd.
Lägg därefter degbollarna på en mjölad bricka. Pudra även lite mjöl över bollarna och täck dem med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i cirka 15 minuter.
Nu kan du baka ut dina pizzor som du brukar! Om du inte är klar att baka ut pizzan, ställ degbollarna i kylskåpet tills du är redo.