Krämig salsicciapasta

2.8K

Det tar bara 30 min! En enkel middag till hela familjen! Och väldigt god :). Häromdagen var jag och pappa på väg hem från min jiu-jitsu träning. Vi pratade om vad vi var sugna på till middag, och helt plötsligt dök salsicciapasta upp i mitt huvud! Jag berättade för pappa att jag var sugen på det , så efter vi hade hämtat upp mamma från jobbet så åkte vi och köpte salsiccia utan fänkål. Vi köpte utan fänkål för att Lova inte tycker om fänkålsfröna i salsiccia.

Salsicciapasta är väldigt enkelt att laga, det är inte många ingredienser. Den blir alltid krämig och god. De viktigaste ingredienserna är parmesan, salsiccia, grädde, vitlök, pasta och sist men inte minst salt och peppar. Det här är väldigt likt pasta carbonara så om man gillar det gillar man nog den här maträtten. Skrolla ner till receptet nu vetja! Du kommer att vara stolt och nöjd när du är klar. Och det sista… Smaka av så klart! Jag vet att du (eller ni) kommer att gilla det!

No ratings yet

Salsicciapasta

En krämig pasta som går fort att göra men är en lyxig helgmiddag!
Portioner 4 port
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta T ex tagliatelle
  • 400 g salsiccia färs
  • 2 stora schalottenlökar finhackade
  • 4 st vitlöksklyftor tunt skivade
  • 1/2 st röd chili tunt skivad
  • 2 st äggulor ekologiska
  • 2 dl parmesan riven
  • 2 msk olivolja till stekning
  • svartpeppar malen
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 st salviablad

Instruktioner

  • Fräs salsiccafärsen i olivoljan. Finfördela i små bitar. Tänk på att rå korv måste bli ordentligt genomstekt.
  • Ta i schalottenlök och salvia. Fräs den vackert gyllenbrun. Peppra med finmald svartpeppar, efter tycke och smak.
  • Tillsätt strimlad vitlök och chili tillsammans med en dl vitt vin. När vätskan kokat bort tillsätter du grädden.
  • Medans såsen sjuder koka pastan i rikligt saltat vatten. Häll av pastan när den är färdig.
  • Tillsätt parmesan och äggulor i såsen och rör om tills såsen tjocknat. Stäng av plattan.
  • Smaka av med salt och riven svartpeppar. Servera genast.
Författare: Ellen
Måltid: Lunch & middag
Keyword: pasta, salsiccia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close