Tropisk smoothie

162

tropisk smoothie

Alla som har småbarn känner nog igen sig i konceptet att muta illbattingen när inget annat funkar. Idag lovade jag en övertrött Lova att göra lite mangoglass hemma. Om hon lät bli att gnälla och gick hem själv från bussen… Jag orkade liksom inte ta någon diskussion där och då… 🙂 Men det blev visst en tropisk smoothie istället!

Jag tänkte att jag skulle göra en variant på min favvo-glass som baseras på fryst banan. Det är tur för mig att hon tycker lika mycket om smoothie som glass, eftersom mitt glassförsök blev helt i rinnande form… 🙂 Både färsk mango och färsk apelsin blev för mycket vätska i förhållande till den frysta bananen visade det sig. Men med lite yoghurt och mjölk blev det istället en tropisk smoothie som väl kompenserade för den uteblivna glassen. Man får nästan lite sommarfeeling av den här!

Smoothien innehåller bara frukt och yoghurt/mjölk. Om du vill göra mjölkfritt/veganskt kan du ersätta yoghurt/mjölk med vegetabiliska alternativ baserade på t ex havre. Den går också bra att servera till bebisar från åtta månaders ålder!

Tropisk smoothie

(1 portion, ca 3 dl)

  • 1 fryst ekologisk banan i skivor
  • Färsk ekologisk mango i bitar, ca 1/2
  • En halv färsk ekologisk apelsin, skalad och klyftad
  • 1/2 dl ekologisk mjölk
  • 1 1/2 dl ekologisk yoghurt

Släng ner alltihop i en matberedare och mixa slätt. Häll upp och njut! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close