Enchiladas

2.9K

Gillar du mexikansk mat, tacos och sådant, så har du hittat rätt! Förmodligen blir enchiladas din nya favoriträtt!

Enchiladas är en rätt som passar alla. Du kan själv välja om du vill ha t.ex vegofärs eller köttfärs, milt eller starkt, men detta recept görs med vegofärs. I färsen kan du ha svarta bönor eller majs, ha på hackad silverlök och koriander till serveringen (inte en barnfavorit) eller varför inte servera med guacamole? Enchiladas är en taco-liknande rätt, det är som en rulle på tortillabröd fylld med färs, tomatsås ost och gottiga saker. Personligen är enchiladas en av mina favoriträtter. Det passar som lunch (lite mycket matlagning bara för en lunch dock) och middag! Det är också en rätt som passar i alla åldrar! Jag rekommenderar detta som middag till familjen och om du har gäster.

Jamen, hur äter man det då? Jo, såhär tycker jag att man ska äta den: Man skär en bit, lägger upp den på ett nachochips, tar på guacamole och voíla! Dessutom är det en väldigt lättlagad rätt och jag har själv gjort den flera gånger. Mamma och pappa tycker att det är skönt att komma hem och få maten serverad direkt, plus att det är god mat och riktig mat istället för t.ex pannkakor.

Familjens recept på chunky salsa hittar du här och som även används som tacosås. Gör en grund så har du i kylen och använd den som bas i det här receptet.

Vegetariska enchiladas

Min favoritmiddag! Vegetariska enchiladas gjorda på sojafärs är lättlagat och jättegott!
Portioner 4 port
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 45 minuter

Ingredienser

Enchiladas

  • 8 st vetetortillas
  • 300 g sojafärs
  • 1 frp svarta bönor
  • 1 frp majs
  • 3 dl riven ost t ex gouda, hushållsost, cheddar
  • 3 dl av vår tacosås/chunky salsa Kolla gärna in vårt recept på chunky salsa!
  • 3 dl passerade tomater Blandas med tacosås/chunky salsa

Egen tacokrydda

  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 msk oregano
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk chilipulver alt chiliflakes
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluftsgrill.
  • Blanda kryddblandningen.
  • Stek sojafärsen och när den är varm/ljummen så häller du i kryddblandningen. Blanda allt noga så att kryddorna kommer överallt.
  • Skölj bönorna och majsen, blanda ner de i färsen. Stäng av spisen och låt det stå på eftervärme.
  • Ta fram en stor ugnsform (helst fyrkantig).
  • Ta fram dina tacobröd och fyll de med mycket färs i mitten (inte ända ut i kanterna), tänk på att du ska rulla ihop de sedan. Efter det blander du tacosås/chunky salsa och häller hälften ovanpå färsen. Sedan lägger du på ca 1/2-1 näve ost och rullar ihop tacobrödet.
  • Lägg rullarna, varefter du gör dem, med skarven neråt och tätt ihop i ugnsformen.
  • När formen är full eller dina ingredienser slut, häll på tacossås och bre ut det så att det blir ett tunt lager över alla rullar. Lägg på mycket ost.
  • In i ugnen tills osten har smält och blivit lite gyllenbrun och servera.

Anteckning

Servera med guacamole, gräddfil, chunky salsa och nachochips!
Författare: Lova
Måltid: Lunch & middag
Keyword: chili, sojafärs, vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close