Spröda drömmar

134

Brukar du sakna några supergoda kakor till fikat hemma som inte är alldeles för söta? I så fall har du hittat rätt, för här kan du se hur man bakar världens godaste drömmar! 

De är både supergoda och lätta att göra. Dina gäster eller om det bara är familjen som fikar kommer i varje fall ÄLSKA de! De är spröda, frasiga och goda. Många undrar hur jag kan få de så spröda, eftersom man (enligt de) oftast får hårda drömmar när de kommer ut från ugnen. Men du kan också få de exakt lika spröda… Egentligen vet jag inte riktigt hur jag gör, det bara blir bra. De här drömmarna kan man kalla “drömska drömmar”, eftersom de bara smälter i munnen som en dröm! Du kanske tänker: Men åhh vad avancerat! Men nej, det är superenkelt. I promise!

Det här receptet har jag lärt mig göra av min mormor, som är jättebra på att baka. Jag bakar oftast drömmar eftersom att alla gillar de (det är t.o.m pappas favorit) och att de är så lätta att göra. Jag började baka eftersom att mamma alltid har bakat massa matbröd, ibland kakor och förut bakade hon väldigt mycket chokladbollar. Jag började vara med mer och mer och sedan har jag bara fortsatt att baka då och då. Just det här är det som jag är bäst på. Men jag får akta mina kakor eftersom att pappa snor en ibland.😂 

Tänk dig att du sitter inne med en kopp varm choklad eller eller kaffe och äter drömmar. Gott, eller hur! 

Spröda drömmar

Super spröda, härliga och drömska drömmar! Lägg ner all din bakningskärlek i bakningen så kommer det bli världens godaste drömmar!
Portioner 40 kakor
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 4 1/4 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 150℃
  • Blanda smör, socker och vaniljsocker i en hushållsassistens. Tillsätt oljan lite i taget medan smöret och sockret blandas.
  • Stanna hushållsassistenten och häll i hjorthornssaltet och mjölet, blanda.
  • Ta ungefär msk stora klumpar smet och rulla de till bollar. Lägg de på en plåt med ca 5 cm mellan varje boll.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 min tills de får en lite guldfärgad yta. (ps, de ska spricka upp)

Anteckning

Kakorna håller i några veckor om man lägger de i en burk med lock i skafferiet, frys inte in de för de blir de inte lika goda.
Författare: Lova
Måltid: Bakning
Keyword: kakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close