Chunky salsa på tio minuter

6.1K

Tänk så många burkar med chunky salsa vi hunnit släpa hem, innan vi insåg hur otroligt snabbt det går att göra sin egna hemgjorda! Tar noll tid och ungefär noll ansträngning, och kan lätt varieras i oändlighet med olika smaksättare och ingredienser.

Det här receptet ger en smakmässigt ganska neutral men het och chunky salsa som passar som tillbehör till det mesta, t ex grillat kött. Vill du servera den som tacosås kan du med fördel smaka upp den med spiskummin och koriander. Eller vänd i små bitar av ananas och majs om du vill ha den som en sötstark chunky salsa.

Vi gör ofta slut på en burk salsa ganska fort, så vi häller bara upp den i en vanlig glasburk och förvarar i kylen. Vill du göra större mängder så rekommenderar vi att konservera burkarna enligt konstens alla regler. Detta för att förhindra tillväxt av skadliga bakterier eller mögel.

Det finns mängder av konserveringsfantaster som skrivit mycket om detta ämne, här kan du t ex läsa om hemkonservering. Eller om du föredrar att lyssna så har Sveriges radios Meny gjort ett avsnitt bara på detta ämne.

Men för en enkel batch salsasås till kvällens middag – följ bara nedan recept så är det klart på ett kick!

Chunky salsa

Bra allroundsås till diverse mexikanskt
Portioner 10 portioner
Tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 400 gram krossade tomater
  • 1 msk neutral olja
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 1/2 st grön paprika
  • 1/2 st jalapeno
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Hacka grönsakerna i lagom stora bitar (som du föredrar) och fräs hastigt i matoljan
  • Tillsätt krossade tomater, vitlök och sambal oelek
  • Låt koka upp i 10 minuter och smaka av med salt. Låt svalna
Författare: Marie
Måltid: Smårätter
Keyword: chili, sås, tacos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close