Gluten- och laktosfria pannkakor

118

Gluten- och laktosfria pannkakor

Strålande sol och högsommarvärme idag – som gjort för en picniclunch på stranden med andra ord! Just pannkakor är ju otroligt smidigt att ha med eftersom de kan ätas utan bestick och brukar uppskattas av alla i familjen. Det här är en variant av utan gluten- och laktosfria pannkakor som blir jättegoda toppade med t ex färsk frukt och lite kanel. Eller om du vill ha lite sötare smak – strö över lite kokossocker!

Bebisar ska inte äta hårdstekt mat, men någon gång ibland kan du servera dessa även till bebisar över 8 månader om du steker på låg värme försiktigt och utesluter saltet i receptet.

Gluten- och laktosfria pannkakor (2-3 port)

  • 5 ekologiska ägg
  • 4 dl ekologisk kokosmjölk (en frp/burk)
  • 2,5 msk fiberhusk/psylliumfrö
  • 1/2 tsk salt
  • ev 1 tsk kanel och/eller 1/2 tsk vaniljpulver

Vispa samman alla ingredienser i en skål. Låt smeten svälla ca 5 minuter. Psylliumfrön suger åt sig mycket vätska, så smeten tjocknar vartefter hela tiden även under stekningen.

Lägg i en klick ekologisk kokosolja i en upphettad stekpanna och bred ut 1/2 – 3/4 dl smet per pannkaka/plätt. Stek gyllenbrun på båda sidor.

Join the Conversation

  1. Detta påminner om de pannkakor som jag brukar göra, och som jag är tokig i! Mums!

    1. Vad roligt, och visst blir de goda! 🙂 Hur gör du dina Marja, nu blir jag nyfiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close