Nyttig snabbmat till bebisar

515

Vem säger att snabbmat måste vara något ohälsosamt eller bestå av makaroner som ska koka på bara 3 minuter? Mitt bästa tips för nyttig snabbmat till bebisar är att ta för vana att tärna och koka lite rotfrukter som t ex potatis, palsternacka, morötter och/eller sötpotatis och förvara i kylen. Det håller åtminstone 3-4 dagar.

När det är dags för lunch eller middag och ska gå fort är det bara att ta fram och skära upp kuber av den fisksort som ditt barn föredrar – till exempel torsk eller lax. Koka snabbt upp lite vatten i en kastrull. Lägg gärna till smaksättare som t ex 5 vitpepparkorn, ett lagerblad, en skiva citron och en klyfta gul lök. När vattnet börjar koka lägger du i fisken och sänker värmen så att det precis sjuder. Och vips – på några minuter är fisken klar att ätas.

Värm upp rotsakerna (t ex potatis som på denna bild) och mosa med en klick osaltat smör och lite dill. Nu är det bara att servera moset med fisken och de grönsaker din bebis gillar! Bra ”fingerplockar”-grönsaker är små buketter av broccoli eller blomkål, majs, gurkstavar eller avokado.

Nyttig snabbmat till bebisar
Potatis mosad med osaltat smör och dill, serverat med torskfilé och broccoli – nyttig snabbmat till bebisar klar på tio minuter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Join the Conversation

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close