Punschglass utan glassmaskin

2K

Det här med spritsmak på sötsaker är verkligen en vattendelare, men i vår familj är vi odelat positiva. 🙂 Till och med barnen har punschkottar som favoritgodis! Sedan älskar vi ju glass också, så att göra en punschglass blir ju lite det bästa av två världar!

Visserligen har vi en glassmaskin, men denna punschglass blir lika bra även utan att använda den. För bästa resultat med en krämig och fin glass rekommenderar jag att röra om i smeten ett par gånger under infrysningstiden. Jag brukar frysa in smeten i en matlåda som är ganska bred och platt. Då fryser smeten lite jämnare än i en hög behållare. En bonus med det här receptet är att du inte behöver koka glassmeten. Det är bara att blanda ihop ingredienserna och frysa in smeten, så har du en supergod glass på några timmar!

Punschglass är faktiskt en fullgod dessert att servera bara som den är eller med lite varm chokladsås. Den är också ett lite roligt alternativ till vaniljglass i kombination med ett bakverk. Testa t ex att komplettera en chokladkaka eller kladdkaka med en kula punschglass, det höjer verkligen en annars mer ”vanlig” efterrätt till något lyxigare!

Punschglass

Världens mest lättgjorda glass som inte kräver glassmaskin eller uppkok av glassmet. Bara vispa ihop ingredienserna och släng i frysen så har du en krämig punschglass!
Portioner 4 port
Tillagningstid 10 minuter
5 timmar
Total tid 5 timmar 10 minuter

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl punsch t ex Carlshamns flaggpunsch
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor. Spar äggvitorna separat och använd till exempel till maränger 🙂
  • Vispa äggulorna med sockret tills du har en tjock, fluffig kräm som när nästan vit.
  • Rör ner punsch i äggsmeten.
  • Vispa grädden tills den formar toppar i en separat skål.
  • Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden med en slickepott.
  • Häll glassmeten i en låda med lock och ställ i frysen i minst fem timmar. Rör om ca två gånger under infrysningstiden för bästa resultat.
Måltid: Efterrätter
Keyword: glass, punsch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close