Sötpotatispuré – passar till det mesta!

141

Sötpotatisar - en "nyupptäckt" populär råvara i vår familj!

Jag vet inte varför jag aldrig tillagat sötpotatis förut, men jag blev inspirerad av en fantastisk matbloggare att testa denna råvara och både jag och Ellen blev genast sålda. Så gott som alternativ till den ”vanliga” potatisen i alla dess former – att göra puré på, ugnsrosta, som pommes frites osv osv. Ugnsrostar man den påminner det lite om den finska kålrotslådan – kålrot med vispgrädde, toppat med sirap. Lite söt, nästan kolaliknande smak – mums!

Det är också väldigt bekvämt att göra bebispuré på – mycket mat för en liten insats!

Sötpotatispuré till bebisen (ca 8 portioner)

  • 2 stora sötpotatisar
  • Ekologisk kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skåra sötpotatisarna som med en bakpotatis (ett kryss) och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Baka i ugnen ca 1 timme tills de är mjuka.

Skalet lossnar nästan av sig själv efter ugnsbakningen - smidigt!
Skalet lossnar nästan av sig själv efter ugnsbakningen – smidigt!

Ta ut och låt svalna något på plåten. Dra bort skalet (det släpper mer eller mindre av sig självt) och skär sötpotatisarna i grova bitar. Lägg i matberedaren, tillsätt 2 matskedar ekologisk kokosolja och mixa slätt.

Skeda upp i barnmatsbehållare och kyl snabbt ner i vattenbad. Sedan har du flera måltiders tillbehör klara – lätt som en plätt! 🙂

Vattenbad - effektiv snabb nedkylning av mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Join the Conversation

  1. Tack för din fina kommentar!
    Härligt med fler barnmatsbloggar som inspirerar, jag har själv testat sötpotatis men inte fastnat för det. Kanske dags för min son att få testa.

  2. Hej Marie! Vilken fin blogg du startat! Såg att min kommentar på FB kan misstolkas, självklart ska jag kolla din blogg men jag vet inte om jag kommer orka laga all mat själv och lämna barnmatsburkarna 😉 men här får jag ju massor av bra tips!! Sötpotatis måste absolut testat!

    Ser fram emot fler bra tips! KRAM

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close