Ratatouille serverad på egen hummus

178
MEDEL

Funkar lika väl till vardags som till helg och rätten brukar uppskattas av vänner som fortfarande är skeptiska till vegetarisk och vegansk kost

Att göra sin egen hummus är en av de senare av mina egna favoriter just nu. Komponerat den här rätten efter tycke och smak efter att ha ätit något liknande på Reggev Hummus (förövrigt väl värt besök om du vill ha riktigt vällagat vegetariskt/veganskt) i Stockholm.

Rätten erbjuder bra med näring och passar både den som är ute efter att äta vegetariskt / veganskt. Den hungrige kommer garanterat bli mätt även om du serverar den utan bröd. Funkar lika väl till vardags som till helg och rätten brukar ofta fungera bra på vänner som är kända skeptiker till vegetariskt – för att inte nämna veganskt 😛

Funkar lika väl till vardags som till helg och rätten brukar uppskattas av vänner som fortfarande är skeptiska till vegetarisk och vegansk kost

Tahinin bidrar till en nötig smak och gör även röran extra smidig. Den perfekta hummusen är nog subjektiv för alla så när du har grunden klar så är det bara att smaka upp den med vad du anser är gott. Själv föredrar jag en fräsch ton av färsk citron, riven vitlök och en gnutta kardemumma i min. Resten av familjen vill helst slippa kardemumman, men eftersom jag oftast gör hummusen så nyttjar jag mitt veto…

Vad är tricket när man gör sin egen hummus då?

En riktigt bra egen hummus är både krämig men ändå på något sätt lätt och fluffig. Det tog några försök att lyckas få den så där len som jag vill ha den. Jag fick ett tips att förvälla kikärterna med lite bakpulver innan man mixar den. Processen får nämligen skalen att släppa samtidigt som ärtorna blir lenare och mjukare.

Gör gärna hummusen någon dag innan så behöver du bara göra din Ratatouille när det är dags. Då blir det riktigt enkelt och bekvämt. Ratatouille är en grönsaksgryta ursprungligen från Provence. Det finns säkert en religiös uppfattning vad den bör innehålla och hur det tillagas.

Jag tar vad jag har i kylen och som är påväg att gå ut, men ofta innehåller den tomat, lök, vitlök, aubergine, paprika, zucchini, samt örter

Jag föredrar att rosta grönsakerna i ugn och koka en tomatröra långsamt med olivolja vid sidan om. Då blir det lite mer motstånd i grönsakerna och inte lika geggigt. Vill jag lägga lite extra tid så är det gott att komplettera med en het och lite syrlig röra som gifter sig bra med det andra.

Den här gången mixade jag Jalepeno, Ingefära, Koriander med lite olivolja och saften från en lime.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close