Håll i dig, för den går undan när vi gör vår egen kebabsås. Jag brukar snabbt koka upp den för att aktivera smakerna och hettan för att sedan svalna av till rumstemperatur innan servering. Så gör den i tid. Det tar en stund för den att komma ner i temp om du gör en större mängd.
Jag använder inget fett när jag tillagar den vilket gör att hållbarheten blir lite bättre. Denna brukar hålla ca två veckor i kylen, men efter det finns det risk att mögel uppstår. Är du ute efter tacosås så funkar samma recept som för kebabsås, men ersätt den passerade tomatsåsen med krossade tomater för att få lite mer chunk.
Beroende på hur känslig du är för hetta så vaknar sambal till liv vid upphettning. Var beredd på att minska mängden från start och öka eftersom. Vi gillar hetta, men till barnen brukar jag blanda ut den färdiga kebabsåsen med lite passerade tomater. Det blir lite snällare för de små liven.
Kebabsås
Ingredienser
- 2 st passerade tomater
- 2 msk ajvar relish stark
- 2 msk sambal oelek
- 1 msk svartpeppar grovmalen
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke eller kastrull.
- Servera som tillbehör till olika sorters kebabmåltider. Kan också användas till tacosås – men krydda då upp med spiskummin, torkad koriander och vitlökspulver efter smak.