Mozarella- och basilikafylld kyckling i dijonsås

56

Denna kyckling i dijonsås är så tacksam! Är man flink på att rensa kyckling så tar den bara en dryg halvtimme att laga till, men känns ändå som en festlig rätt som man tror skulle kräva mer möda bakom spisen. 🙂

Såsen blir heller inte alls skarp i smaken, vilket många kan vara rädda för när man använder dijonsenap. I balans med vitlöken, sältan och den feta basen blir det en len och fyllig sås som gick hem stort även hos barnen! Nästa gång tänker jag nog testa att hacka ner några soltorkade tomater i fyllning också, tror det skulle bli om möjligt ännu godare!

Eftersom såsen innehåller både fond och soja så är den dock tyvärr för salt för någon under året, så den får avnjutas i familjer med lite större småbarn.

kyckling i dijonsås

Mozarella- och basilikafylld kyckling i dijonsås (4 port)

  • ca 500 g ekologisk kycklingfilé (4 st)
  • 125 g ekologisk mozarella
  • 1/2 kruka ekologisk färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl ekologisk crème fraiche
  • 1 dl ekologisk vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1/2 msk kycklingfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rensa kycklingfiléerna och skåra dem på mitten.

Dela mozzarellan i fyra bitar och hacka basilikan. Tryck in mozarella och basilika i skåran på varje filé och “sy” ihop dem runt om fyllningen med tandpetare.

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, peppra, salta och strö över paprikapulver. När de fått färg runt om flyttar du över dem i en liten ugnsform.

I en liten bunke rör du sedan ihop såsen:
Pressa vitlöksklyftan och tillsätt dijonsenap, tamarisoja, fond, crème fraiche och grädde. Vispa snabbt ihop och smaka av med lite svartpeppar.

Häll såsen över kycklingen i formen och stek sedan i ugnen ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Servera med t ex sauterad sparris och paprika, ugnsbakad potatis eller ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close