Morotspannkakor till picnicen

173

Vilken högsommar det är, så grymt skönt! Det är nu vi njuter som mest av att bo granne med en insjö – bara att gå ett par hundra meter ner och slänga sig i sjön när man ledsnar på att slöa i solen 🙂

Tror jag har nämnt det förut, att favoritmaten för picnics här hemma är antingen smörgås med stekt ägg (kallade sjörövarmackor) eller pannkakor. Idag var det dags för pannkakor igen, och eftersom jag vill variera dem och gärna göra dem mer näringsrika så testade jag ytterligare ett nytt recept idag på morotspannkakor från en av mina favoritbloggare. Gjorde lite modifieringar och lade till chiafrö för ytterligare energiboost. (Det går dock bra att utesluta dem om du inte har det hemma). Resultatet blev saftiga och söta plättar som slukades av barnen med lite mosade jordgubbar till!

Du kan servera dessa från ca 8 månaders ålder någon gång ibland, eftersom de har lite stekyta. Barn under ett år ska annars helst inte äta stekt mat eftersom det är svårsmält och inte bra för magen, men som undantagsfall är det okej.

Morotspannkakor

Morotspannkakor (ca 6 små pannkakor)

  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl valfri mjölk (ko- eller t ex havre- eller mandelmjölk om du vill ha laktosfritt)
  • 1/2 dl ekologiskt fullkornsmjöl av dinkel
  • 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 dl finriven morot
  • 2 msk osockrat äppelmos eller -puré
  • 1 tsk chiafrön*

Vispa upp äggen med 1 dl mjölk. Vispa ner mjölet och sedan resten av mjölken. Rör slutligen ner morötter, äppelmos och chiafrön.

Låt smeten svälla fem-tio minuter och grädda sedan i stekpanna med osaltat smör.

* Chiafrön kan uteslutas om du inte har det hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close