Mumsiga morotsbiffar för bebisar

704

På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa! (Bilden visar vuxenvarianten med nötter. Jag missade att fota varianten på morotsbiffar för bebisar innan de åkte in i frysen…)

Jag ville också passa på, när jag ändå rev morötter, att göra en bebisvänlig variant som kunde funka som behändiga snacks till Ellen. Just nu är jag på jakt efter variation på mellanmål som är lätt att ta med och äta i vagnen på väg hem från dagishämtningen. Fruktpuréer och smuliga smörgåsar är inte det bästa för de tillfällena… 🙂

Resultatet blev följande – en bebisanpassad morotsbiff utan nötter och mejeriprodukter. Eftersom de ska stekas bör de inte serveras till de allra minsta då mat med stekyta kan vara lite svårsmält. Men runt 10 månaders ålder kan man börja introducera lättstekt mat, som invänjningsfas till övriga familjens mat.

Morotsbiffar - perfekt som snacks, mellanmål eller som del av en måltid!
Morotsbiffar – perfekt som snacks, mellanmål eller som del av en måltid!

Mumsiga morotsbiffar för bebisar

  • 1/2 dl ekologiskt ströbröd
  • 1/2 dl kokosmjölk (eller grädde om du hellre vill använda mejeriprodukter)
  • ett ägg
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 medelstora morötter, finrivna
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • vitpeppar

Blanda ströbröd, kokosmjölk och ägg och låt svälla några minuter. Rör ner morötter, ingefära och kokosmjöl. Forma små bebis-greppvänliga biffar och stek försiktigt på låg värme i kokos- eller rapsolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Join the Conversation

  1. Gjorde den med havremjölk istället (iKaffe) och den blev en succé med lillen! Han har inte visat särskilt stort intresse för morotsstavar tidigare, och även mamman som aldrig gillat morötter tyckte om dem! 😁

    1. Vad kul att höra! Tack för feedback =)

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close