Glutenfri ugnspannkaka med bär

308
Somrig ugnspannkaka fylld med färska blåbär och hallon!
Glutenfri ugnspannkaka fylld med färska blåbär och hallon!

Nu mitt i sommaren finns ju blåbär och hallon att hämta runt knuten här hemma, så de blir inspiration till dagens sommarlunch – glutenfri ugnspannkaka! Hittills har jag aldrig mött någon som inte gillar pannkaka. Och är du småbarnsförälder så gillar du nog rätten åtminstone i den aspekten att det går snabbt. Dessutom har du oftast ingredienserna hemma och barnen gillar det! 🙂

De av er som följt mina recept ett tag vet att jag försöker variera kosten för hela familjen. I det innefattar jag att minska mängden mjölmat – dvs äta glutenfritt – och hitta vegetabiliska alternativ till komjölken. Dessutom vill jag att åtminstone merparten av mina recept ska kunna användas av både gluten- och komjölks- eller laktosallergiker. Alltså är det här receptet både gluten- och komjölksfritt, men du som vill kan förstås välja komjölk istället för havremjölk om du föredrar det!

Receptet passar alla barn från ca 7-8 månader, såvida du redan introducerat ägg och mandel och vet att inga allergier föreligger.

Tips! Funkar bra som ta-med-mellis också att äta kall i handen 🙂

Ingredienser ugnspannkaka

Glutenfri ugnspannkaka med bär (3-4 port)

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl havremjölk (eller annan mjölksort)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl färska blåbär och/eller hallon

Extra smaksättning om du vill: 1/2 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker) 

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen med 1 dl av vätskan. Vispa ner mjölsorterna och sedan resten av vätskan. Tillsätt ev vaniljpulver.

Smörj en ugnsform, ca 20×25 cm, med ekologisk kokosolja eller osaltat smör.

Häll i smeten och fördela bären i formen. Grädda ca 25-30 minuter tills pannkakan är färdiggräddad.

Servera med bärmos och lite vispad grädde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close