Zucchiniplättar med parmesan

466
Zucchiniplättar och zucchini
Små behändiga snacks/mellanmål -zucchiniplättar med parmesan, smaksatta med persilja. Praktiskt och omtyckt av de flesta småttingar!

De här äter vi hela familjen – supergod och praktisk mat som funkar både som tillbehör, snacks eller som mellanmål! Dessutom är de gjorda på kokosmjöl och därför glutenfria också! Kan serveras till bebisar från ca 9-10 månaders ålder.

Zucchiniplättar med parmesan

ca 30 st bebisstorlek eller 15 större

  • 2 medelstora zucchini
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl riven ost (mild smak)
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • en rejäl näve hackad persilja
  • malen vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Riv zucchinin fint på ett rivjärn och låt rinna av i ett durkslag ca 10 minuter. Krama ur extra vätska.

Vispa upp äggen i en skål och blanda sedan ner alla övriga ingredienser. Forma till små bollar som du plattar ut till plättar.

Grädda mitt i ugnen på bakplåtspapper i ca 10 minuter, vänd dem och grädda 10 minuter till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Join the Conversation

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close