De här äter vi hela familjen – supergod och praktisk mat som funkar både som tillbehör, snacks eller som mellanmål! Dessutom är de gjorda på kokosmjöl och därför glutenfria också! Kan serveras till bebisar från ca 9-10 månaders ålder.
Zucchiniplättar med parmesan
ca 30 st bebisstorlek eller 15 större
- 2 medelstora zucchini
- 1 dl kokosmjöl
- 2 ekologiska ägg
- 2 dl riven ost (mild smak)
- 1/2 dl riven parmesanost
- en rejäl näve hackad persilja
- malen vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Riv zucchinin fint på ett rivjärn och låt rinna av i ett durkslag ca 10 minuter. Krama ur extra vätska.
Vispa upp äggen i en skål och blanda sedan ner alla övriga ingredienser. Forma till små bollar som du plattar ut till plättar.
Grädda mitt i ugnen på bakplåtspapper i ca 10 minuter, vänd dem och grädda 10 minuter till.