Asiatisk gurksallad på fem minuter

99

Asiatisk gurksallad är perfekt att komplettera t ex en poké bowl med. Eller att servera som tillbehör till olika koreanska eller japanska maträtter. Du behöver bara röra ihop marinaden, skiva gurka tunt och låta salladen stå och dra i någon halvtimme. Så enkelt, men så gott!

Receptet är lagom för en middag för fyra personer, men det går förstås att dubbla och sedan spara salladen som blir över i en burk i kylen. Jag skulle dock rekommendera att som regel göra en mindre mängd ”färskt” varje gång. Gurkan tappar ju lite av sin fräschör och krispighet när den legat ett tag.

Här hemma gör vi alltid asiatisk gurksallad som en av komponenterna i poké bowl, och jag skulle säga att den nästan är den viktigaste ingrediensen! Utan den känns det liksom som att något saknas… 🙂

Asiatisk gurksallad

Det ultimata tillbehöret till rätter som exempelvis bibimbap och poké bowl – den asiatiska motsvarigheten till vår pressgurka, men med extra hetta. Ett måste!!
Portioner 4 port
Tillagningstid 10 minuter
Vilotid 30 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 1/2 st gurka
  • 1/2 st färsk röd chili alternativt 1 krm chiliflakes
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk salt

Instruktioner

  • Skiva gurkan lövtunt med en mandolin, eller om du saknar en sådan – osthyvel.
  • Rör ihop risvinäger, socker, salt och sesamolja. Finhacka den röda chilin (eller använd chiliflakes om du inte har färsk chili hemma) och rör ner i dressingen.
  • Blanda gurkan med dressingen. Låt vila en halvtimme (eller längre) innan servering, så hinner smakerna utvecklas ordentligt.
Författare: Marie
Måltid: Tillbehör
Keyword: chili, gurka, picklad gurka, veganskt, vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Recipe Rating




Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close