Kycklingklubbor och kålrot med apelsin och hetta

150

kycklingklubbor och kålrötter

Ugnsgrillade kycklingklubbor och kålrot är en vardagsfavorit både för mig och barnen – vi älskar alla att det blir så saftigt att äta, och jag älskar framförallt att jag slipper rensa kycklingen! 😉

Superbekvämt att bara pensla kycklingklubborna med valfri smaksättning och olja och snabbt skära upp lite tillbehör som bakas i ugnen tillsammans med kycklingen. Sedan är maten klar på fyrtio minuter medan man gör annat än att stå vid spisen – perfekt!

Idag ville jag göra något gott tillbehör till kycklingen på de kålrötter jag hade hemma, och tänkte att de nog borde göra sig väl med lite hetta och sötma. Då fick det bli chili och ingefära för hettan och apelsin för sötman – något som jag tycker gifte sig väl med kålrötterna! Sedan fick lite fetaost följa med på slutet, för sältan och den lilla syrligheten från osten blir en så himla god brytning mot sötman från kålrötterna med apelsinen.

Barnen är dock inga fans av kålrötter så därför fick några skivor potatis och paprika åka med på plåten också, så blev hela familjen mätta och belåtna 🙂

Vill du servera detta till någon under året, uteslut då salt och tamarisoja så går det alldeles utmärkt! Bara att skära upp i lagom stora munsbitar efter vad din bebis gillar och klarar att äta.

Kycklingklubbor och kålrot i ugn med apelsin, chili och ingefära (4 portioner)

  • 4 ekologiska kycklingklubbor, ca 600 g
  • 1 stor ekologisk kålrot, ca 400 g
  • 3 ekologiska potatisar
  • 1 ekologisk gul paprika
  • 1 spansk röd chilifrukt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1/2 ekologisk apelsin, saften
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk ekologisk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g ekologisk fetaost

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär kålrot och potatis i ca 1 cm tjocka skivor. Dela paprikan i klyftor.

Finhacka chilin och vitlöken och finriv ingefära. Blanda dem med saften av 1/2 apelsin, tamarisoja, olja och salt i en liten skål.

Klä en plåt med bakplåtspapper och fördela kålrötter, potatis och paprika över plåten. Ringla knappt hälften av oljeblandningen över rotfrukterna och vänd runt så att allt täcks. Pensla kycklingklubborna runt om med resterande oljeblandning och lägg ovanpå rotfrukterna på plåten.

Ställ in i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, tills kycklingen är klar (provskär i en bit och se till att klar köttsaft kommer upp).

Smula över fetaosten och låt maten svalna av några minuter innan servering.

Njuts med en god grönsallad och gärna några goda oliver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close